Tartalomjegyzék

» Alapító okirat
» Beszámoló és közhasznúsági melléklet 2015.
» Beszámoló és közhasznúsági melléklet 2013.
» Közhasznúsági jelentés 2012.
» Együttműködési megállapodás
» Beszélgetés az alapítóval
» Számlaszámunk
» Adószámunk

Beszélgetés az alapítóval


Sándor József a szegény gyermekek segítésére 2001-ben hozta létre 100 ezer forint tõkével az Éhezõ Gyermekekért Alapítványt. Józsi bácsi már 1918 végén gyermektitkárként ténykedett a gyermekbarát egyesületben.

- Miért gondolt egy ilyen nemes kezdeményezésre? – kérdeztük a 95. évében járó, jó szellemi erõben lévõ alapítót.

- Az elsõ háború után sok jót kaptam a gyermekbarátoktól. Enni adtak, kirándulni vittek bennünket a Hûvösvölgybe. Ezért is bíztam a jelenlegi gyermekbarát vezetõkben eddigi munkájuk alapján, amikor fölkértem õket a kuratóriumba. Azt szeretném, hogy ne csak múltja legyen a gyermekek segítésének, hanem jövõje is. Sajnos ma is adakozni kell a legelesettebbekért. Ugyanakkor nagyon igazak Kéthly Anna gyermekbarát vezetõként mondott szavai: adományokkal csak ideig-óráig édesíthetjük meg a gyermekek életét, igazságos társadalomra van szükség, ahol a legelesettebb gyermekek is méltó körülmények között tudnak felnõni.

- Mire büszke az alapítvány eddigi munkájában, amit kurátorként élettársa, a fáradhatatlan Mimi néni is lelkesen segít?

- Szerencsére több mindenre büszke vagyok. Jó kezdetet jelentett a 2002-es tavaszi, az alapítvány javára meghirdetett Kossuth téri koncert. A helyszínen csekkeket osztottunk, s közel egymillió forintot be is fizettek a résztvevõk. Az adományokból fõleg szegény gyerekek táborozásához járult hozzá az alapítvány. Így olyanok is megismerhették hazánk csodálatos tájait, akiknek még nem volt lehetõségük kimozdulni otthonról. Szívesen emlékszem a karácsonyi mûsoros ételosztásokra is.

- Hogyan látja az alapítvány jövõjét?

- A jövõben minden attól függ, hogy további támogatók megnyerésével milyen mértékben tudja anyagi forrásait bõvíteni az alapítvány. Ezért is kérek minden jóindulatú embert, segítse anyagi támogatásával az alapítványt!

2004. január 29.


Postacímünk: 1701 Budapest, Pf. 244.
E-mail címünk: ehezo.gy@gmail.com

Lépjen kapcsolatba velünk!

Segítsük együtt a leginkább rászorulókat!